Svetuje vam

Melita Žiher
vodja prodaje Žiher hiš
M: 041 488 886
E: melita.ziher@ziher.si

Sistemi ogrevanja

Udobno toplozračno ogrevanje s pomočjo dveh toplotnih črpalk. Žiher klima tehnologija.


  

Visoko komfortno uravnalno zračenje z vedno svežim, filtriranim zrakom, kar poskrbi za prijetno in zdravo bivanje ob nizkih stroških ogrevanja. Uporabljen zrak je izsesan skozi kopalnico in kuhinjo ter speljan preko toplotnega izmenjevalnika in toplotne črpalke na prosto. Svež zunanji zrak je vsesavan in predgret v toplotnem izmenjevalniku nato pa nežno in brez prepiha doveden v bivalne prostore. Pri potrebnem dodatnem ogrevanju se toplotna črpalka vklopi in ogreje zrak bivalnih prostorov. Dodatni grelni elementi v zračnih kanalih omogočajo reguliranje toplote po posameznih prostorih.


  

V vročih poletnih mesecih lahko s prestavitvijo toplotne črpalke svež zrak ohlajamo. Ogrevanje sanitarne vode je vse leto zagotovljeno skozi integrirano toplotno črpalko z 290 litrskim bojlerjem, ki v poletnih mesecih izkorišča del energije, nastale kot stranski produkt ohlajanja prostorov.


 

Primarno ogrevanje celotnega objekta je predvideno s toplim zrakom. Predvideno je kontroliranje objekta s prisilnim odvodom odpadnega zraka in prisilnim dovodom sveže ogretega zraka. Dovod zraka je predviden v bivalne prostore, kot so dnevna soba, jedilnica, sobe in spalnice, odvod odpadnega zraka pa je predviden iz kopalnic, tehničnih prostorov in kuhinje. Za izenačevanje tlaka je med posameznimi prostori poskrbljeno preko vratnih in izenačevalnih rešetk oz. preko spodrezanih vrat. Predvidena je cca. 0,8-kratna izmenjava zraka, s tem, da je distribucija zraka razporejena tako, da je v vsakem prostoru zagotovljena potrebna menjava zraka v skladu s Pravilnikom o prezračevanju in klimatizaciji stavb.