Žiher hiša Emona 182

 
Tradicija z inovativnostjo in eleganco sodobnosti. Prihodnost bivanja.
Tip hiše:
moderna hiša
Bivalna površina:
182 m2
Zunanja površina:
12,9m x 8,8m
Naklon strehe:
40°
Tip strehe:
Dvokapnica
Dodatno:
Dodatno:

Zaradi omejitev v prostorskem načrtu mesta, ki je narekoval ohranitev oblikovnih značilnosti hiš v območju, smo se osredotočili na materiale in detajle. Na videz preprosta hiša je polna različnih detajlov, ki so elegantno vgrajeni v objekt oz. okolico. V tradicionalno dvokapno streho prebija moderni kubus s francoskim oknom, moderno oblikovan zatrep na južni strani hiše, sodobni nadstrešek za avtomobila, ki lahko obenem služi kot terasa, zunanja letna kuhinja  ter elegantni zunanji »wellness«. Taktilno  doživetje povečujejo materiali, kot so aluminij, steklo, kamen in lesena tla. Žiher hiša Emona 182 predstavlja tradicijo z inovativnostjo in eleganco sodobnosti.

Osrednji prostor v pritličju je bivalni prostor, ki je ločen od predprostora s stopniščem, tehnike, spalnice ter kopalnice. Z osrednjega prostora je dostop na leseno teraso, kjer lahko razvajate sebe in svoje goste.

V zgornji etaži se nahajata dve otroški sobi, soba za goste ter velika kopalnica s savno, katera je skupna vsem. V zgornji etaži se prav tako nahaja velika glavna spalnica z lastno garderobo. Prostoren hodnik, ki povezuje vse sobe, je izkoriščen za računalniški kotiček.


Žiher hiše - tloris mansarde
Žiher hiše - tloris pritličja
Žiher hiše - tloris nadstropja